Attractions - Apartmani "ANIĆA KUK"

Idi na sadržaj
Experiences and Activities near us
Climbing
U Starigrad-Paklenici će svaki penjač pronaći nešto za sebe - od sportskog penjanja u svim težinskim stupnjevima do višedužinaca u vertikala Anića Kuka. Pristup stijenama za sportsko penjanje je lagan (odmah pored pješačke staze) te dostupan svim kategorijama, od dijece do seniora. Paklenica pruža odlične mogućnosti penjanja preko čitave godine, paklenička suha zima privlači godinama penjače iz čitavog svijeta i odlična je alternativa afirmiranim penjačkim zimskim destinacijama kao što su Španija ili Francuska.


Rafting

Rafting i kajak na rijeci Zrmanji (~ 40 km od Starigrad-Paklenica) su omiljeni cilj ljubitelja vodenih sportova. Jesen i proljeće nude obilje vode na Zrmanji, smaragdno čiste vode Zrmanje su uvom vremenu izuzetno pogodne za rafting aktivnosti.
U ljetnim mjesecima preporučuju se kajak, zbog malog vodostaja Zrmanje. Kajak je omiljen prije svega kod djece.
Trekking

Planinarenjem kroz Velebit, osobito Paklenicu, je jedini mogući način da upoznate istinsku Paklenicu. Na području nacionalnog parka "Paklenica" se nalazi oko 150-200 km planinarskih staza, različitih težina i dužina.
Od kanjona Velike Paklenice do Manite peći preko najvećeg vrha Velebita - izbor i mogućnosti su neograničeni. Sve planinarske staze su markirane i označene.
Winnetou

60-tih godina prošlog stoljeća (1963 - 1968) su u Hrvatskoj, u blizini Starigrada-Paklenica snimani Winnetou filmovi. Filmovi su snimani po romanima Karl Maja, poznatog njemačkog pisca avanturističkih romana. 2009 je u Starigradu-Paklenica otvoren i prvi Winnetou muzej.
Organizovane Winnetou ture će vas odvesti na jedno nostalgično putovanje sa nezaboravnim trenutcima.
Jadransko more

U pauzama penjanja, planinarenja ili raftinga, odmorite se na prekrasnim plažama pakleničke rivijere. Uživajte u bajkovitim plažama sa najljepšim i najromantičnijim zalascima sunca. Uživajte u dobroj mediteranskoj hrani, u nekom od mnogobrojnih restorana. Kušajte vino i plodove mora, dagnje iz domaćih voda, uživajte u svakom trenutku boravka kod nas.
Nacionalni parkovi Hrvatske

U Hrvatskoj ima osam nacionalnih parkova. Pet od tih dragulja prirode se nalaze u ili neposrednoj blizini Starigrad-Paklenice (Paklenica, Sjeverni Velebit, Kornati, Plitvička Jezera, Krka). Bog kad je stvarao zemlju, nije škrtario ovde. Od dubokih pakleničkih kanjona, preko smaragdnih kornatskih mora do slapova Krke - malo destinacija se može pohvaliti tolikom raznolikosti ljepote.
The City: Starigrad- Paklenica
Apartmani "Anića Kuk"
Josip Marasović
Paklenička 6a
23244 Starigrad-Paklenica
HrvatskaAnića
Kuk
Povratak na sadržaj